Kao deo doktorskog rada "Publika digitalnih medija: informisanje na internetu" (prijavljenog na Fakultetu političkih nauka u Beogradu) radim i istraživanje korisnika interneta. Od bezbroj stvari koje je moguće raditi onlajn mene zanima praksa informisanja o aktuelnim događajima. Pod događajima podrazumevam one koji su od društvenog značaji, koji, hteli mi to ili ne, imaju uticaj na naše živote.  Ko, šta, kada, kako i zašto koristi da bi saznao šta se zbiva? Da li mu (ili joj) je dovoljno da dobije informaciju ili želi i da kaže šta misli o tome? Ili o nečemu o čemu mediji ćute?

Da bih to saznala, potrebna mi je pomoć ljudi koji koriste internet za informisanje i koji su voljni da odvoje malo vremena (između pet i deset minuta) da popune anketu. I to je prvi deo istraživanja.


Drugi deo istraživanja će činiti intervjui sa ljudima koji bar povremeno učestvuju u onlajn diskusijama o društveno aktuelnim temama, bilo tako što tvituju o njima, komentarišu vesti na sajtovima, pišu blog, postavljaju postove na Fejsbuku... Ukoliko spadate u tu grupu i odvojili biste jedan sat (koliko će otprilike trajati intervju) zamolila bih vas da mi pošaljete mejl na publika.blog@gmail.com.


Svi podaci koje prikupim ovim putem će služiti samo u svrhe izrade rada - anketa je anonimna, a identitet osoba sa kojima ću raditi intervjue će biti tajan.


Najiskrenije hvala svima koji odvoje vreme da učestvuju u ovom istraživanju.